De verborgen impact

De verborgen impact

Babette Porcelijn heeft afgelopen jaar een succesvolle crowdfunding campagne georganiseerd om voldoende geld binnen te krijgen voor onderzoek. Op dit moment lijkt het wel of klimaatverandering het enige probleem is in de wereld (het is een groot probleem, maar ik maak bezwaar tegen de eenzijdige aandacht in actievoeren en media) Babette zette onderzoek uit bij gerenoveerde instituten waaronder ingenieursbureau CE in Delft. Onderzoek dat nodig was om milieubelasting niet alleen in CO2 uitstoot uit te rekenen  maar ook de impact van bodemerosie, tekort aan zoetwater, milieuvervuiling, afname biodiversiteit, grondstoffenschaarste etc. mee te nemen. Het liefst in een model waarmee jezelf kunt zien wat het meeste effect in jouw situatie heeft.

Think Big, Act Now

Het resultaat is een zeer lezenswaardig boek met veel plaatjes en vergelijkingen waarin de verborgen impact veel groter is dan de impact die we zelf kunnen zien. Dit levert best interessante verrassingen op waardoor de impact van vlees bijvoorbeeld veel groter is dan de verwarming van je huis. Verder verklap ik niet te veel en moet je het boek eerst maar eens lezen. Op de website thinkbigactnow.nl kun je jouw exemplaar bestellen. Een impact_schaakbordaanrader!

Ik moet het zelf eerst uitlezen, verteren en herkauwen, dan kom ik er binnenkort nog even op terug.

This entry was posted in CO2 compensatie, Klimaatverandering, Meten is weten, Nederlandduurzaam2050, Roer Om, vermindering voetafdruk. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.