Handleiding website

Ik krijg regelmatig vragen over de inhoud van oude nieuwsbrieven. Die is men dan kwijt en er stond iets interessants in, maar waar is het ook al weer te vinden? Je hoeft gelukkig niet alle nieuwsbrieven door te gaan struinen. Er zit immer op deze pagina een sterke zoekmachine die over alle artikeltjes zoekt. Je hoeft dus helemaal niet te onthouden wanneer of waar ik ergens iets over geschreven heb. Gewoon rechtsboven op de website, net onder de kop, zit een vakje zoeken. Typ ‘nietmachine’ en je wordt naar het item over de eco-logische webwinkel geleid. Makkelijker kan het internet het niet maken. Natuurlijk zou je de oude artikelen ook in google kunnen zoeken maar de kans dat je dan net het artikeltje vindt is bijna 0%. De zoekmachine op deze website zoekt alleen op de website in al mijn artikeltjes en zo kan je snel vinden wat je zoekt. Je hoeft maar één ding te doen, zet www.duurzaamroermond.nl/blog bij je favorieten in de internetbrowser en je kunt direct zoeken naar iets uit het verleden.

Overigens kun je ook categorieën selecteren, waarmee je snel bijvoorbeeld alles over windenergie kunt selecteren. Ik geef bij het schrijven van een artikel altijd een paar steekwoorden mee, die via deze categorie optie kunnen worden geselecteerd. De categorieën zijn bijvoorbeeld rechts in de navigatie op de website te vinden (flink naar beneden scrollen), maar nu sinds kort ook boven aan de website. Als je in de kop met de muis wat heen en weer gaat over het woord blogpagina, dan zie je dat er een extra menu wordt getoond met daarin de belangrijkste categorieën. Dan kun je daar snel naar windenergie. Zo’n zelfde menu zit er onder DuurzaamRoermond waarmee je snel naar de andere pagina’s van mijn website kunt gaan.

Tenslotte heb ik met de nieuwe layout een aantal links geplaatst naar andere interessante websites over dit onderwerp. Deze vind je rechts op de website. Onder andere vergelijkbare pagina’s met artikelen maar ook de link naar de pagina waar alle Europese zonnepaneelbezitters hun opbrengst bijhouden.

Probeer maar eens wat van de opties uit en laat eens wat weten via de comments als je nog steeds dingen niet kunt vinden.

Share
This entry was posted in Nieuwsbrief, Tips, website. Bookmark the permalink.

2 Responses to Handleiding website

  1. Harrie Janssen says:

    Beste Floris Mokveld

    Afgelopen woensdag 14 maart ben ik in glanerbrook geweest bij de informatieavond over zonnepanelen. Aangezien er geen inschrijvingsformulieren meer waren kon ik dat via uw site doen. Ik ben geintresseerd naar de presentatie van de 4 leveranciers die u zou selecteren. Hopend op uw reactie.

    Groeten Harrie Janssen

  2. Floris Mokveld says:

    Meedoen met 500 zonnedaken in Roermond. Geef je op met het vrijblijvende inschrijfformulier op de website: http://transitiontownroermond.nl/500-zonnedaken-in-roermond

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *