Fietskar

Handy Fietskar (1988)

Handy Fietskar (1988)

Ondertussen doet onze fietskar al 22 jaar zijn werk. Niet in de winter als het donker is, maar wel veelvuldig in de zomermaanden. Als ik een beetje oplet gaan de wekelijkse boodschappen er net in en wordt weer een kort ritje met de auto bespaard. Het was in 1988 een forse investering maar nu de kar al meer dan 20 jaar zijn werk doet, is het wel een goede aankoop gebleken. Onze Handy wordt helaas niet meer gemaakt, er was toch te weinig markt voor, toen. De Fietsersbond heeft nu beschikbare karren getest. Op de website van IZIBIKE kun je een aantal van deze karren rechtstreeks bestellen. Ook voor fietskarren geldt hetzelfde als voor zonnepanelen, je ziet ze in Roermond veel te weinig. Wie volgt?

Update 14-12: inderdaad laat de trekhaak zich wat lastig monteren op de nieuwe fietsen. Enkele jaren geleden hebben we een Bobike mountainbike beugel gekocht. Nu kan de trekhaak weer worden gebruikt.

Share
This entry was posted in Tips, vermindering voetafdruk. Bookmark the permalink.

6 Responses to Fietskar

 1. Fietster says:

  Wij hebben zo’n kar ook al 25 jaar; alleeen is het jammer dat de trekhaak niet op de fietsen van tegenwoordig past. We gebruiken hem alleen nog als handkar als we veel boodschappen hebben; ons gezin bestaat nog maar uit 2 personen; dan passen de boodschappen ook in 2 fietstassen.

 2. Floris Mokveld says:

  Herkenbare reactie. Wij hadden hetzelfde probleem met de nieuwe fietsen maar vonden een oplossing in de bobike kinderstoeldrager voor mountainbikes. Hierdoor kon de trekhaak met wat aanpassingen weer worden gebruikt.

 3. Patrick says:

  Helaas zijn fietskarren over het algemeen zeldzaam en worden onderschat met wat je er allemaal mee kan vervoeren.

  Ook mijn vrouw en ik gebruiken een “Handy”transport voor onze dagelijkse boodschappen. We hebben deze fietskar vorig jaar gekocht op marktplaats en helemaal vernieuwd. Frame helemaal opnieuw geschilderd, de oude bak vervangen voor een nieuwe, nieuwe koppeling en alle moeren en boutjes vervangen. Ook hebben we de kap verstevigd en er een imperiaal opgeplaatst.

  De kar was het zeker waard want we hebben er inmiddels alweer veel plezier mee beleefd en spullen mee vervoerd! De eerste vakantie word over 2 maanden gemaakt met dit karretje (+/- 200km)

  Leuk om te lezen dat er meer mensen zijn die dit karretje nog eer weten te bewijzen!!!

  Hier een link met 2 foto’s van onze Handy http://www.mijnalbum.nl/Album=OYVSSXKQ

 4. Floris Mokveld says:

  Wat een leuke reactie, Patrick! Fantastisch karretje na het opknappen. Heel leuk om te zien. Je moet er maar één tegenkomen op marktplaats. Veel plezier ermee!

 5. Joan says:

  Grappig. Dit was onze eerste fietskar (ruim 30 jaar geleden). Buiten de wekelijkse boodschappen hebben we er ook een metalen raster op laten maken voor vervoer van de hond. Voor de aansluiting op de fiets hadden we ook een dempend tussenstukje gekocht.
  Helaas dachten we de kar niet meer nodig te hebben en hebben we het jaren terug verkocht op marktplaats. Helaas is een goede vervangingen niet meer te vinden.

 6. Floris Mokveld says:

  Zonde hoor dat dit soort kwaliteit niet meer wordt gemaakt. Laatst heb ik de houten deksel die we hebben toegevoegd nog een keer gebruikt toen ik echt veel weg moest brengen naar het kringloopcentrum. Je kan zoveel met de fiets als je de goede gereedschappen/materialen hebt!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.