Zonne-energie statistieken

Ik heb ondertussen twee aparte installaties. De eerste is de oorspronkelijke uit 2008 en de andere is de nieuwe installatie op het Noord-Oosten uit 2013. Via de site www.zonnestroomopbrengst.eu kun je je eigen panelen monitoren. Dit Nederlandse deel van de site werkt nog niet met https vandaar hieronder de links naar het Duitse deel. De grafieken zijn identiek.

Via deze website kun je je eigen installatie ook volgen. De opbrengst wordt in de meeste plaatjes getoond als kwh/kwp. Bij de totaalproductie moet rekening gehouden worden met mijn uitbreiding van de installatie die in 2010 plaatsvond. Ik ben in 2009 gestart met 1050 Wp en eind 2010 is daar een 900 wp bijgekomen. Mijn complete profiel vind je hier en voor de installatie op het Noord-Oosten: hier

Daarnaast zijn mijn installaties ook realtime te bekijken. De oudere installatie is uitgebreid met een internetmodule van FP4all, waardoor elke paar seconden de gegevens worden doorgegeven. Deze zijn voor iedereen te bekijken via deze link.
De nieuwe installatie uit 2013 is voorzien van een omvormer van Omnik die een wifi module heeft ingebouwd. Deze is ook openbaar toegankelijk.

Share

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Dit is leuk. Zo kan je vergelijken en kunnen anderen weer met jou vergelijken en met wie dan ook. Ga ik ook doen met mijn twee installaties. Voor elke installatie dan een aparte pagina bij zonnestroomopbrengst.eu lijkt mij dan wel wat.

  2. Floris het heeft wel een paar uurtjes geduurd maar nu heb ik beide installaties op een account. In eerste instantie had ik de data gedeeld door het vermogen van de installatie en zo ingevoerd. Daar bij (http://www.zonnestroomopbrengst.eu/nl/koningsbosch/bamby/16687/16380.html)worden de data dan nog eens aangepast en gedeeld door het vermogen van de installatie waardoor het er niet uitzag. Na het opnieuw invullen van de gegevens ziet het er best goed uit. Zo tegen het gemiddelde van Limburg en zelfs beter dan Nederland. Ondanks dat Limburg deze zomer minder zonuren heeft gehad dan gemiddeld in Nederland.

  3. De gegevens doorgeven aan zonnestroomopbrengst.eu was leuk. Nu heb ik dat al jaren niet meer gedaan. En jij hebt ook niet alles doorgegeven zie ik. Het was leuk om te kunnen vergelijken en heeft mij ook gestimuleerd. Nu heb ik mijn investering in mijn drie installaties al dik terug verdiend. Controleren of de investering zich geloond heeft was leuk. De winst wil ik nu weer investeren in meer panelen en minder gas door met een warmtepomp mijn vloerverwarming van warmte te voorzien.